lauantai 22. lokakuuta 2011

Valoa tunnelin päässä

Oulu, Suomi. Lämpötila +3 astetta. Lomafiilis 12%

On taas se aika vuodesta, kun ulkona alkaa valo vähenemään ja kelit kurjistumaan. Syksy pukkaa täydellä voimallaan päälle ja rupeaa hiljalleen tuntumaan siltä, että vähenevän valon mukana elämästä katoaa myös aimo annos energiaa jonnekin kauas lämpimämpiin maihin.

Peräänhän sitä on lähdettävä. Pimeyteen ei kannata jäädä makaamaan. Nyt on hankittava jostain aimo annos valohoitoa, jotta jaksaa taas sinnitellä pimeyden keskellä jouluun ja alkukevääseen kohti siellä jossain kaukana odottavaan kesää. Ehdimmekin jo Jaanan kanssa varata marraskuulle matkan Egyptiin, minne olemme jo pitkään haaveilleet menevämme risteilemään Niilille. Aina ei kaikki kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan.

Varausmaksut faaraoiden maahan olivat jo maksettuna, mutta sitten matkatoimisto Hispania ilmoitti muuttavansa ratkaisevasti lähtöpäiviä ja esimerkiksi risteilyalus, jolle halusimme, olisi muuttunut aivan eri paatiksi. Firma oli järjestänyt lennot Egyptiin yhdessä Alma Toursin kanssa, joten tämän konkurssin takia Hispania joutui järjestämään lennot uusiksi. Näiden muutosten takia olisimme myös menettäneet jo varamamme ja maksamamme Finnairin liittymälennot Oulun ja Helsingin välillä, joten päätimme vetää tiukasti käsijarrusta ja peruuttaa koko Egyptin reissun. Onneksi matkan peruminen onnistui ilman kuluja ja saimme varausmaksutkin takaisin, joten noin kuukausi sitten olimme jälleen lähtökuopissa. Lomat oli varattuna marraskuun lopulle, mutta matkaa ei ollut tiedossa minnekään. Liittymälennotkin olivat jo kourassa tietyille päiville, joten nyt oli vaan alettava metsästämään niihin sopivia lentoja jonnekin lämpimään.

Onneksi löysimme nopeasti kohtuuhintaiset lennot passeleille päiville Bangkokiin, joten varasin ne sillä ajatuksella, että sieltä on hyvä jatkaa Aasiassa moneen suuntaan tai vaikkapa jäädä Thaimaaseen, jos muualle ei löydy sopivia jatkolentoja. Vertailimme kuitenkin jatkolentojen hintoja ja aikatauluja moneen eri paikkaan ja lopulta päädyimme harkitsemaan kahden vaihtoehdon väliltä: Vietnam tai Indonesian Bali?

Molemmat ovat meille ennenkäymättömiä maita, joten kumpi tahansa tuntui meistä erittäin kiinnostavalta ja sopivalta lomakohteelta. Lopulta aikamme pähkäiltyämme päädyimme kuitenkin Baliin, koska siellä meidän ei enää tarvitsisi lennellä maan sisäisiä matkoja, kun taas Vietnamissa joutuisi kapuamaan lentokoneen kyytiin useampaan otteeseen, jos meinaisi nähdä yhdellä reissulla pitkulaista maata vähääkään enempää. Lisäksi Balin pisteitä nosti mahdollisuus päästä tutustumaan viereisen Lombokin saaren kyljessä sijaitseviin pikkuruisiin Gilin saariin, joista olemme kuulleet kovasti kehuja.

Lennot Air Asialla Bangkokista päiväntasaajan eteläpuolelle Balille eivät enää kustantaneet kuin 250 euroa per nuppi, joten kokonaishinnaksi menopaluulle Helsingistä Balille ja takaisin tulee hintaa muutaman euron yli tonni hengeltä. Ei paha hinta ollenkaan, kun ottaa huomioon, että tuolta on enää käytännössä kivenheiton matka Australiaan. Balihan sijatsee kahdeksan astetta päiväntasaajalta etelään Indonesiaan kuuluvilla pienillä Sundasaarilla, joiden sijainnista pääsin nappaamaan oivana aasinsiltana myös nimen tälle matkapäiväkirjalle.

Joten nyt tässä odotellaan hyvillä mielin marraskuun puoltaväliä. Kolme viikkoa olisi vielä jaksettava vääntää duunia, mutta sitten alkaa taas auringon valo ja lämpö kajastamaan tunnelin päässä. Jostakinhan se maapallon eteläisen puoliskon valloitus pitää aloittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti